شرکت طراحی صنعتی ژینورا، ارائه‌ی خدمات طراحی، مشاوره و تولید محصول

:نویسنده
:تاریخ انتشار

معرفی رشته‌ی طراحی صنعتی

معرفی رشته‌ی طراحی صنعتی

معرفی رشته‌ی طراحی صنعتی

بخش اول
(چهار ترم اول  رشته طراحی صنعتی چگونه
میگذرد؟)

معرفی رشته طراحی صنعتی در دانشگاه های ایران را در ادامه خواهیم داشت.

جان هسکت طراح صنعتی معروف و نویسنده ی چندین کتاب در این زمینه، طراحی صنعتی را اینگونه معرفی میکند:

“طراحی صنعتی فرایندی است که برای محصولاتی که از طریق تکنیک های تولید انبوه ساخته می شوند ، اعمال می شود” [1]

tesla-تسلا-طراحی-صنعتی

داوطلبان کنکور سراسری زیر مجموعه ی هنر در دفترچه ی انتخاب رشته‌ی خود، رشته ای با عنوان طراحی صنعتی را میتوانند انتخاب نمایند. این رشته که از سال 1362 به رشته های آموزش عالی وزارت علوم کشور افزوده شده است یک رشته ی میان رشته ای است و در این سی و شش سال دستخوش تغییر و تحولات فراوانی چه در جهت چارت درسی و چه تعریف رشته گردیده است. اما بیایید با هم در مورد این رشته ی پرطرفدار از زیر شاخه ی هنر بیشتر بدانیم.

معرفی رشته طراحی صنعتی

معرفی رشته طراحی صنعتی

معرفی رشته طراحی صنعتی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه ها و دانشکده های هنری ایران تدریس می گردد. البته مقطع دکتری هم برای این رشته چند سالی است که در کش و قوس متولد شدن است و خبر ها حاکی از آن است که از سال تحصیلی 99 این رشته میتواند ادامه تحصیل خود را در داخل کشور بگذراند.

در مقطع کارشناسی دانشجویان در بدو ورود و تا پایان ترم چهارم تحصیل بیشتر با تکنیک ها و ابزارهای فنی و اجرایی آشنا می شوند. کارگاه هایی مثل کارگاه چوب، فلز، حجم سازی، طراحی به کمک رایانه (که معمولا نرم افزار هایی از جمله فوتوشاپ، کی شات، راینو، سالید ورکز، تریدی مکس و غیره آموز داده می شود)، مدلسازی پلاستیک و شیشه و سرامیک جزو دروس کارگاهی این رشته می باشند که هر کدام بسته به دانشگاه محل تحصیل در یک ترم تدریس میگردد و البته ممکن است به دلیل برخی کمبودهای هر کدام از دانشگاه ها، امکان برگذاری برخی از این کارگاه ها وجود نداشته باشد.

کارگاه طراحی صنعتی

کارگاه ها

 از جمله دروس دیگری که در دو ساله ی اول تحصیل برای دانشجویان این رشته در نظر گرفته شده است می توان به دروس پایه ی هنرهای تجسمی مانند مبانی هنرهای تجسمی، فرم و فضا، عکاسی پایه و طراحی پایه اشاره کرد. اما این پایان ماجرا نیست و دانشجویان این رشته باید بغیر از آموختن فن، تکنیک، طراحی دستی، هنرهای تجسمی و عکاسی چیزهای دیگری نیز بیاموزند، دروسی که بر خلاف دروس قبلی، بیشتر در خانواده ی رشته های فنی و مهندسی جای دارند. دروسی مانند فیزیک، ریاضی، طراحی فنی، نقشه کشی صنعتی و هندسه که البته معمولا کمی ساده تر و کلی تر از همین عناوین دروس در رشته های فنی و مهندسی تدریس می شوند اما درهر حال دروسی هستند که معمولا دانشجویان زیادی را خسته می کنند و وقت زیادی از آنها میگیرند.

دروس طراحی صنعتی

دروس

 شاید فکر کنید که این همه دروس غیر مرتبط چگونه میتوانند در یک رشته در کنار یکدیگر تدریس شوند، اما نکته ی دیگر داستان اینجاست که در کنار همه ی اینها، دروس دیگری نیز برای دو سال اول تحصیل دانشجویان رشته ی طراحی صنعتی در نظر گرفته شده است، دروسی که معمولا خیلی سطحی تدریس میشوند و چون تمرکز بالایی بر روی این دروس در دانشگاه ها وجود ندارد معمولا نمی توانند کارایی مناسبی داشته باشند. دروسی همچون آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخ طراحی صنعتی و هنر و تمدن اسلامی.

اگر فکر میکنید این همه درس را چطور می توان تنها در چهار ترم و در کنار هم یاد گرفت با وجود آنکه بیشتر آنها دروسی عملی و زمانبر هستند باید این موضوع را هم به شما یادآوری کنم که توصیه میشود اگر این رشته را در دانشگاه انتخاب کرده اید تمام دروس عمومی مانند ادبیات، تربیت بدنی، زبان و غیره را نیز در همین چهار ترم اول بردارید و پاس کنید، زیرا کار رشته ی طراحی صنعتی تازه از ترم چهارم به بعد با شما شروع می شود و وقتی برای دروس عمومی برایتان نمیماند.

خوب تا حالا با سختی های سال اول این رشته کمابیش آشنا شدید اما بگذارید از خوبی هاش تا همین جا یعنی ترم چهارم هم کمی حرف بزنیم.

به خاطر اینکه کلی دروس کارگاهی دارید بیشتر وقتتون توی کارگاه های مختلف میگذره و با دروس عملی دست و پنجه نرم میکنید و حجم دروس تئوری نسبت به خیلی از رشته ها کمتره، اگر شانس بیارید و زیاد تلاش کنید و بتونید در دانشگاه های خوبی مثل دانشگاه تهران یا هنر تهران قبول بشید مزایای بیشتری هم دارید. چون فضای دانشکده کاملا هنریه و  بیشتر ایام زندگیتون توی روزهای دانشجویی با دانشجوهای رشته های دیگه ی هنری گره میخوره، به طوری که ممکنه بعضی از شما به جای اینکه طراح صنعتی خوبی بشید به یک بازیگر نقش اول و یا یک مجسمه ساز مشهور و حتی یک نوازنده تبدیل بشوید. برای مثال رضا عطاران هم در واقع طراحی صنعتی خونده اونم توی دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران

جشن عید هنرهای زیبا

جشن عید دانشکده هنرهای زیبا

نویسنده: کوروش خان محمدی (برای دیدن نمونه آثار و رزومه کلیک کنید)

منابع:

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_design

پست های دیگر ما را ببینید

پروژه ای دارید؟

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

+982188961220