شرکت طراحی صنعتی ژینورا، ارائه‌ی خدمات طراحی، مشاوره و تولید محصول

:نویسنده
:تاریخ انتشار
طراحی اکسسوری و جواهرات

طراحی اکسسوری و جواهرات

طراحی اکسسوری و جواهرات

طراحی اکسسوری و جواهرات

طراحی اکسسوری واژه ای انگلیسی می باشد و معادل فارسی آن لوازم جانبی است. لوازم جانبی اشیاء شخصی هستند، که از نظر عملکردی، مفهومی و زیبایی شناختی با مردم و محیط زیست آن ها ارتباط دارند.

طراحی اکسسوری مانند طراحی جواهرات مفهوم سازی و طراحی در مد های مختلف با پوشاک مبتنی بر محصولاتی مانند جواهرات، کیف، کفش، کمربند در دنیای فشن و  طراحی وسایل‌دکوری، مبلمان، پرده‌ها و محصولات زینتی و ملحقات محصولات اصلی مشغول هستند.

در نظر داشته باشید که این رشته یک چتر رشته‌ای محسوب میشه و هم می‌تونیم از زیر مجموعه های رشته طراحی صنعتی و هم از زیر مجموعه های طراحی سبک زندگی به حساب بیاریم.

طراحی اکسسوری در دنیای مد و فشن

 به تمام لوازم جانبی به جز لباس های اصلی اطلاق می شود، انواع اکسسوری در کنار لباسهای اصلی برای افزایش جلوه و زیبایی و یا ایجاد هارمونی رنگها به کار میرود مثل ساعت، کمربند، کلاه، دستنبند، عینک و ….

طراحی اکسسوری در دنیای معماری

 به تمامی مبلمان و وسایل خانه و محل کار و فضای شهری اطلاق می‌شود که مورد استفاده روزمره ما هستند. مثلِ میزو صندلی ها، چراغ ها، دستگاه های پخت و پز، لوازم ورزشی و ….

خلاقیت در طراحی اکسسوری

فرآیند طراحی اکسسوری جامع برای رسیدن به وضعیت مطلوب و متعادل در طراحی اکسسوری و تولید انبوه محصول. که در حقیقت هدف نهایی آن دستیابی به راهی برای غلبه بر احساسات و رفتارهای واقعی استفاده‌کنندگان و برقراری رابطه‌ای عمیق میان کاربر و محصول می‌باشد.

رشته طراحی صنعتی براساس این دیدگاه شکل گرفته است. که باید دنیایی داشته باشیم که زیبایی در همه جای آن قابل رویت باشد. و نه اینکه فقط بتوانیم زیبایی ها را در جاهایی مانند موزه  گالری ها دید. یعنی طراحی اکسسوری توسعه دهنده و تکامل‌بخش محصولاتی هستند.

که ما هر روزه از آنها استفاده می‌کنیم و ما در استودیو طراحی صنعتی ژینورا تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا بتوانیم با طراحی اکسسوری و محصولاتی در خدمت مشتری های خود باشیم. که کاربرد و زیبایی را توام داشته باشد.

طراحی اکسسوری

این رشته‌ که‌ شالوده‌ای‌ از علم‌، صنعت‌ و هنر است‌، به‌ طراحی‌ تمامی محصولات‌ می‌پردازد.

طراحی اکسسوری تلاش‌ می‌کند که‌ سختی‌ و خشونت‌ صنعت‌ را از آن‌ بگیرد. تا محصول‌ صنعتی‌ برای‌ مشتری‌ لطیف‌ گردد و در این‌ کار هم‌ منافع‌ کارفرما و هم‌ استفاده‌ کننده‌ را در نظر می‌گیرد.

جواهرات

جواهرات نوعی اکسسوری است که افراد از آن برای برای زینت بدن استفاده می کنند. تاریخچه طراحی اکسسوری و ساخت زیورآلات طلا و جواهر در قلمرو امپراطوری بزرگ پارس و امروزه کشور ایران قدمتی بیش از ۷ هزار سال را داراست.

اما با علم به این پیشینه بی بدیل متاسفانه امروزه علم و هنر طراحی اکسسوری و جوهرات در کشور عزیزمان مغفول و ناشناخته مانده و افراد کمی هستند. که در این حوزه تخصص و تبحر لازم را دارند.

و وضعیت به گونه ای پیش رفته که در اکثر موارد از طراحی های خارجی بهره بردری می شود ، حال آنکه با اندکی تامل و توجه به ریشه های کهن و غنی فرنگ پارسی میتوان این هنر یا به بیان بهتر این صنعت سراسر هنر و ظرافت را به توجه به ریشه های دوردست خود و کشور عزیزمان ایران، به بالندگی و نوشکوفایی رساند.

طراحی اکسسوری

محیط کاری مربوط به جواهرات

 طراحان جواهرات ممکن است با بوتیک ها ، زنجیره های خرده فروشی یا تولیدکنندگان جواهرات کار کنند ، جایی که آنها تخصص خود را برای تمرین و ایجاد طرح های جدید و منحصر به فرد ارائه می دهند. .
از مواد مختلفی مانند فلزات گرانبها ، سنگهای قیمتی ، سنگها و کریستال ها برای ایجاد لوازم جانبی برای گوش ، گردن ، دست ها ، انگشتان ، پا و انگشتان استفاده می کنند.

طراحی جواهرات به خلاقیت ، تخیل و دانش فنی زیادی نیاز دارد. برای موفقیت در این حرفه ، شما به یک مهارت و درک تخصصی از مراحل طراحی ، مانند برش ، شکل دادن ، پرداخت ، تنظیم سنگ ، نصب ، جوشکاری و حکاکی نیاز دارید.


اگر به دنبال یک حرفه شیک، آرام و پول ساز هستید دیزاین طلا و جواهرات را می‎توان یکی از این حرفه ها دونست،
 .اگر کسی بخواد به این حرفه دست پیدا کنه و موفقییت را از آن خود کند می‎بایست بیش از همیشه مشتاق به یادگیری مسائل و نرم افزارها و نکات ظریف این حرفه باشد،
باید گفت شغل طراحی طلا و جواهر از آن دسته حرفه‌‎هاست که ورودی زیادی دارد اما انگشت شمارند کسانی که در این حرفه به موفقییت و درجات خوبی رسیده اند.

طراحی اکسسوری

تاریخچه جواهرات

جواهرات و اشیای قیمتی یک فرم جهانی از دکوراسیون هستند. قبل از کشف فلزات گرانبها، افرادی که در امتداد ساحل زندگی می کردند.

خود را با انواع مختلفی از پوسته ها، دندان های ماهی و سنگریزه های رنگی تزئین می کردند. افرادی که در مناطق دیگر زندگی می کردند، از مواد حیوانی که برای غذا کشته شده بودند. به عنوان زیور آلات استفاده می کردند.

در طول قرن ها و از فرهنگی به فرهنگ دیگر، مواد نادر و زیبایی همچون پوسته، استخوان، سنگ ریزه، کاج، پنجه و چوب، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، مروارید، مرجان، مینا، و سرامیک در ساخت جواهرات استفاده می شدند.

کشف و نحوه کار با فلزات مرحله مهمی در توسعه هنر جواهرات بود. با گذشت زمان، تکنیک های فلزکاری پیچیده تر و فرم جواهرات نیز پیچیده تر شد.

پست مدرنیته

پست مدرنیته دوران فروریختن باورهای آغازین به اصول مدرنیته و تردید در مبانی و تزلزل در ارکان آن است. تردید نسبت به اصول و ارزش ها، شک و شکاکیت، نسبی انگاری و مغلطه گری.

منفعت انگاری عمل گرایانه بیش از پیش جانشین آرمانگرائی های دور اندیشانه می گردد. همت ها سست و ضعف و اضطراب، یأس و پریشانی و کثرت زدگی گسترش می یابد

همچنین در اواخر دهه 1960 تلاش هایی که بخشی از آن ریشه در فرهنگ پاپ داشت. برای مخالفت با تقسیم بندی هایی مانند خوب و بد، فرم خوب و فرم بی محتوا، فرهنگ متعالی و فرهنگ عامه صورت گرفت. حتی پس از مدتی ارتباط میان فرم و عملکرد نیز در محصولات رد شد.

پست مدرنیته و جواهرات

از دهه 1960 جواهرات به هنر پوشیدنی تبدیل شد و بحث درباره رابطه آن با هنرهای زیبا ادامه داشت. جواهرات دیگر تنها به عنوان شی ای تزئینی و گرانبها نبودند. این اشیا این باره توسط اساتید معماری گروه ممفیس طراحی می شدند.

کسانی که تفکرات پست مدرنیستی را در طرح های خود آورده، و مخالف سرسخت عملکردگرایی صرف و خشک قدیمی بودند. آنها جواهرات را با فرم ها و مواد کاملا متفاوتی طراحی و می ساختند.

فرم هایی که پویایی و هیایو آثار هنری پست مدرن در آن ها دیده می شد. جواهراتی به مثابه ی کولاژ های ناب با همنشینی مواد هایی همچون فلزات، پلاستیک و حتی چوب که از تناسبات گذشته پیروی نمی کرد.

اینجا نقطه شروع دیده شدن احساسات انسان در طراحی بود.

طراحی اکسسوری

سیر تحول جواهرسازی از هنرکاربردی به هنر محض در نیمه دوم قرن بیستم

تا پیش از قرن بیستم، جواهرات هنوز به عنوان یک مدیوم مستقل بیان هنری به رسمیت شناخته نشده بود. اگرچه تعدادی از هنرمندان نیمه اول قرن بیستم همچون پابلو پیکاسو، سالوادر دالی، الکساندرکالدر و… جواهر هم می ساختند.

اما آنها به طراحی و ساخت جواهرات، به عنوان یک ابزار هنری جانبی در کنار دیگر آثارشان توجه می کردند. از اواخر دهه 1950 و مخصوصا در طول دهه 1960 شاهد یک رنسانس هم درطراحی و هم در مفهوم جواهرات هستیم.

اندک اندک جواهرات به عنوان یک شاخه مستقل هنری پذیرفته شد. و در نتیجه، نفوذ هنرهای زیبا در آن حایز اهمیت بیشتری شد.
بنابراین، کارکرد جواهرات نیز تغییر کرد.

جواهرات بخشی از نیاز به “خود بیانگری” استفاده کننده اش را ارضا می کرد. فرد با پوشیدن جواهرات، نظر و عقیده خود را درمورد آن جواهر اعلام می نمود و خود را با تجربه آفرینندگی طراح سهیم می کرد.

ارج و قرب رو به افزایش جواهرات نزد مردم، پیش از این تا این اندازه، هرگز وجود نداشت.

اعلان های مسابقات مختلف جواهرات، برپایی نمایشگاه ها، آثار جدید به نمایش درآمده در گالری های مختلف و نمایشگاه های انفرادی، همه و همه موجب به وجود آمدن رویکردهای جدید و تحریک بازار شدند.

جواهرات به شاخه ها و عرصه های تاکنون نیازموده ای وارد شد. که دقیقا پی آمد تحول اقتصادی عظیمی بود که منابع سرمایه گذاری برای چنین توسعه ای را فراهم می نمود.

نفوذ سبک های مختلف هنرهای زیبا در جواهرات

طراحی اکسسوری به سبک هنر نامتعارف

یکی از اولین تأثیرها، جنبش هنرنامتعارف بود که فارغ از هرگونه بازنمایی تصویری (فیگوراتیو) در اواخر دهه 1950 در اروپا همه گیر شده بود. مواد نامرسوم همچون پارچه، پلاستیک، شن و ماسه و سنگ و… به چارچوب تصویر راه یافته بود و در کنار هم با ساختاری آزاد، بافتی قابل لمس ایجاد می کردند که احساسات جدید لامسه را تحریک می نمود.

از شاخص ترین نمایندگان این سبک برادران پومودورو Arnoldo & Gio Pomodoro در ایتالیا بودند که هم مجسمه ساز و هم جواهرساز بودند. آنها از سطوح شکاف دار و ازهم گسیخته و کبره بسته استفاده می کردند.

طراحی اکسسوری

کانستراکتیویسم جدید

اساس کانستراکتیویسم جدید، ترکیب بندی هندسی عناصری همچون سطح، خط، ارزش و رنگ می باشد. نفوذ آن درطراحی جواهرات غیر قابل انکار است. فردریش بکر (Friedrich becker) از سال 1965 جواهراتی متحرک ساخت که نمونه های عالی اشکال خالص هندسی اند.

سطوح دارای نورهای متالیک شدیدی است که در طلای سفید به بهترین شکل خود را نشان می دهد. تکنیک ظریف و دقت 100/1 mm وی در آثارش، در کاربرد جواهراتش بسیار حیاتی هستند.

طراحی اکسسوری به سبک هنر پاپ

در اواخر دهه 1950 هنر پاپ در میان عامه مردم به عنوان سبک هنری که به بازنمایی های واقعی می پردازد. مورد قبول واقع شده بود.

موضوعات روزمره زندگی مدرن، تبدیل به چیزهایی هنری شدند و جذابیت زیبا شناسانه تولیدات مصرفی دوباره مورد توجه قرار گرفت.

کارل نیورستر موتیو های هنر پاپ را مستقیما در گل سینه ای در سال 1972 به کار برده است. در این گل سینه یک لب انسان به وسیله زیپی باز شده است. این قطعه جادوی زمان حال را در خود حفظ کرده است.

برونو مارتینزی از بخش هایی از بدن انسان درآثارش استفاده می کند. همچون انگشت شست که در النگوی سال 1970 اش دیده می شود. در اولین برخورد، این قطعه می تواند.

همچون بخشی کم اهمیت از بدن انسان در چارچوب هنر پاپ به نظر آید. اما برای “مارتینزی” هر شکـلی می تواند ابزاری جهت ارتباط باشد.

هنر طراحی جواهرات

در این سبک مرز مشخصی میان هنر و جواهر دیده نمی شود.
نقاشی های در قطع بزرگ هنرمند پاپ “روی لیختن اشتاین” به سری داستان های کمیک استریپ اشاره دارند.

وی در سال 1965 یکی از موتیوهای تصویری اش را به قطعه ای جواهر بدل کرد. آویز میناکاری و مملو از رنگ “قطره اشک” که درآن اشک چشمان دخترک تلفن به دست که تنها بخشی از آن دیده می شود. به طور آگاهانه ترکیب تصویری مبتذلی را فراهم می آورند.

زیرو آرت(هنر صفر)

این گروه تمام عناصر تصویری را، ازجمله کارکردهای نمادین رنگ و نور را از آثار خود زدودند. این دو عنصر با کارکرد قطعه به خودی خودش نسبت دارد. پلاک متعلق به سال 1961 Yves Klein یوس کلین موسوم به همچنان در ساختار نرم و ظریفش، نفوذ هنر نامتعارف را نشان می دهد.

اما این قطعه به ورای مرزهای این سبک می رود و به مفاهیم گروه Zero نزدیک می شود.

برای Klein آبی، رنگ رمانتیسم و نمایانگر غیر مادی بودن است در صورتی که طلا در شکل نابش. مادی بودن را بازمی تاباند.

با ترکیب رنگ آبی و طلا در اینجا، کشمکشی خشماگین میان رنگ ها دربعد نمادین غیر مادی شان وحالت مادی شان در می گیرد. او سعی می کند دیدگاهش را با فعالیت های تحریک آمیز و عصبی کننده، به مورد قبول عموم برساند.

مهارت‌های موردنیاز برای تبدیل شدن به طراح جواهرات

طراحان جواهرات مجموعه‌ای از مهارت‌های هدفمند را توسعه می‌دهند که به آنها کمک می‌کند طرح‌هایی شیک، نوآورانه و با کیفیت بالا ایجاد کنند. این مهارت ها اغلب عبارتند از:

خلاقیت

 طراحان برای توسعه طرح‌هایی برای خلاقیت‌های جدید، استفاده از مواد و جواهرات در ترکیب‌های نوآورانه و بهبود نمونه‌های اولیه برای اطمینان از جذابیت محصول نهایی، به خلاقیت نیاز دارند.

توجه به جزئیات

طراحی اکسسوری و جواهرات توسط طراحان از بازخورد مشتری، روند مد و نتایج فروش استفاده می‌کنند. تا تصمیم بگیرند که چه نوع جواهرات، فلزات و سایر مواد را در طرح‌های خود بگنجانند.

حل مسئله

استفاده از خلاقیت برای حل چالش‌ها در فرآیند طراحی به طراحان کمک می‌کند تا جواهراتی بسازند. که نیازهای مشتری را برآورده کند و در عین حال کیفیت بالایی را حفظ کند. این نوآوری ممکن است روندهای جدیدی را در صنعت ایجاد کند و طرح‌های قدیمی را بهبود بخشد.

ارتباطات

ارتباط مؤثر می‌تواند به طراحان جواهرات کمک کند تا با سایر طراحان همکاری کنند. تولید جواهرات را به نحو احسن مدیریت کنند و بازخورد ارزشمند مشتریان را به دست آورند.

سواد تکنولوژیکی

دانستن نحوه استفاده از برنامه‌های تخصصی می‌تواند فرآیند طراحی را کارآمدتر، ویرایش را آسان‌تر و تولید را سریع‌تر کند. طراحان جواهرات ممکن است از فناوری‌هایی مانند چاپگرهای سه‌بعدی، نرم‌افزارهای طراحی گرافیک و واژه‌پرداز استفاده کنند.

شاخه‌های کاری جواهر سازی

شاخه‌های متعددی در جواهرسازی وجود دارد که می توانید باتوجه به علاقه خود در هرکدام از آن ‌ها مشغول به کار شوید. که عبارتند از:حکاکی، تکنسین تضمین کیفیت، پولیش، نیمکت جواهر ساز، فلزکار، تکنسین تعمیر، مشاور طلا و جواهر، ارزیاب جواهرات. طراحی جواهرات.

مساله مهمی که بسیاری از افراد را جذب طراحی طلا و جواهر می‌‎‎کند این است که افراد دوست دارند.

جواهراتی منحصر به فرد خودشان را داشته باشد و در مهمانی های ‎ها از طلا و جواهرات یونیک استفاده کنند.
 کسی که طراحی طلا و جواهر بلد باشد می ‎بتوانند به سادگی طراحی ‎ خود را برای نمایش به اینترنت بگذارد.

و کسانی را جذب کنند که خواستار طراحی جواهراتی متناسب با استایل و تیپ آن ها است.

تاثیر تکنولوژی بر طراحی جواهرات

باید توجه داشت که حقیقت تلخ در این مسیر چنین است که بسیاری از طراحانی که امروزه قطعات معروف در موزه جواهرات ملی که یکی از شاخص ترین کلکسیون های جواهرات در سراسر جهان است.

آثار هنر و صنعت ایشان است ناشناخته و گمنام باقی مانده اند. و رد و اثری از نام ایشان باقی نمانده است.
در جهان امروز تنها و تنها حدود ۴۰% از جواهرات تولید شده جزء صنایع دستی و یا به اصطلاح کار دست هستند.
باید توجه داشت که با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و زندگی دیجیتالی و بالا رفتن درصد حساسیت. سنجش و دقت در امر طراحی جواهرات ، طراحی دستی دیگر چندان جوابگوی نیاز بازار پر مخاطب این صنعت نخواهد بود.


امروزه و با پیشرفت علوم کامپیوتر و ظهور نرم افزار های پیشرفته و گوناگون. این نیاز تا حدود زیادی حل شده است.
با پیدایش و ورود نرم افزار های سه بعدی به بازار کامپیوتر ، طراحی قطعات جواهر بسیار آسان تر شده است. اما همچنان از خلاقیت ذهنی انسان بی نیاز نیست.

طراحی اکسسوری و پرینت سه بعدی جواهرات

با یک پرینت سه بعدی تقریبا هر چیزی را مد نظر داشته باشید میتوانید بسازید. از مدل یک شئ پلاستیکی گرفته تا رزین و فلز ، بنابراین جواهرات را نیز میتوانید پرینت کنید.
برای انجام پرینت سه بعدی جواهرات ، در ابتدای امر باید روی یک فایل سه بعدی کار کرد. یک مدل سه بعدی خوب ساخت تمام این کار با یک نرم افزار طراحی سه بعدی حرفه ای صورت می پذیرد.

همکاران ما در تیم طراحی اکسسوری شرکت طراحی صنعتی ژینورا با کمال افتخار از طریق شماره 02166577196 و یا سایت www.zhinoora.com آماده طراحی اکسسوری های خاص و متناسب با سبک شما هستند و ما در این گروه تضمین می کنیم .که در کنار هم بهترین تجربه کاری را داشته باشیم.

منتظر دیدارتان هستیم.

پروژه ای دارید؟

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

+982188961220