شرکت طراحی صنعتی ژینورا، ارائه‌ی خدمات طراحی، مشاوره و تولید محصول

:نویسنده
:تاریخ انتشار

معرفی طراحی صنعتی و فعالیت ها

معرفی طراحی صنعتی و فعالیت ها

معرفی طراحی صنعتی و زمینه های فعالیت آن

طراحی صنعتی حرفه ای است که در بسیاری از محصولاتی که هرروزه با آن سر و کار داریم، پنهان شده است. این حرفه که تلفیقی از مهندسی و هنر است، به توسعه هدفمند و خلاقانه راهکارهایی در قالب محصول، خدمات یا نوآوری، به گونه ای که دربرگیرنده  نیاز کاربردی و زیبایی هنری بر اساس تقاضا و نیاز کاربر (یا جامعه کاربری هدف) باشد میپردازد. به عبارتی دیگر، تمامی محصولاتی که به صورت صنعتی و انبوه تولید میشوند، اعم از لوازم آشپزخانه، وسایل الکترونیکی، مبلمان، خودروها و وسایل نقلیه، بسته بندی محصولات مصرفی مختلف و تمامی محصولاتی از این قبیل، ماحصل فعالیت طراحان صنعتی در همکاری با سایر رشته ها هستند.

طراحی صنعتی، شاخه ای از مجموعه بزرگتر دیزاین (Design) به شمار میرود. دیزاین، به طور کلی به فرآیند هدفمند ارائه راه حلی مهندسی شده در راستای پاسخگویی به یک نیاز، اطلاق می شود. کریم رشید، طراح صنعتی مدرنیست کانادایی درباره دیزاین میگوید:

دیزاین، بهبود زندگی هایمان به صورتی شاعرانه، زیبا، تجربه کردنی، حس کردنی و احساس کردنی است.

پیدایش طراحی صنعتی، ماحصل رشد فناوری در دوران پسا انقلاب صنعتی و پیدایش نیازی تازه، یعنی خلق ارزش های زیبایی شناسانه در محصولات با حفظ قابلیت تولید انبوه با روش های ابداعی جدید بود. هم اکنون طراحی صنعتی با گسترش پیدا کردن به جنبه های مختلف محصولات و خدمات، شامل گرایشات متعددی می شود که علاقمندان میتوانند با در نظر گرفتن توانایی ها و استعداد های خود در آنها مشغول به کار شوند.

طراحان صنعتی بیشتر در چه زمینه هایی مشغول به کار می شوند؟

یک طراح صنعتی ممکن است در شرکت شخصی یا شرکت دولتی مشغول به کار باشد و اگر در جایگاه درست خود به کار گرفته شده باشند، مهم ترین وظیفه آنها ایده پردازی برای نوآوری است. شرکت های طراحی داخلی، تولیدات وسایل خانگی و اداری و ورزشی، شهرداری ها و سازمان زیباسازی، شرکت های تبلیغاتی، صنعت خودرو، کارخانه هایی که نیاز به بسته بندی های متعدد و متنوع دارند و سایر شرکت هایی که به امر برند (هویت سازمانی) اهمیت می دهند، عمده جاهایی هستند که طراحان صنعتی جذب آنها می شوند.

از طریق صفحه تماس با ما از خدمات طراحی صنعتی ژینورا استفاده کنید.

زمینه هایی که طراحان صنعتی معمولا به دلیل جنبه های هنری در آنها بیشتر فعالیت دارند به طور جزئی تر شامل موارد زیر است:

  • طراحی محصول: (شامل لوازم خانگی، مبلمان اداری و خانگی، وسایل صوتی و تصویری، موبایل، ماشین های اداری، نوشت افزار، اسباب بازی، پوشاک و غیره.)
  • طراحی دکوراسیون: شامل دکوراسیون خانگی، اداری، فروشگاه ها، مراکز تجاری و غیره.
  • طراحی محیطی: فضا، مبلمان و چیدمان شهری و کلیه فضاهای زیر مجموعه آن نظیر پارک ها، نمایشگاه ها، مراکز خرید، ایستگاه های اتوبوس و تاکسی و کلیه محیط های عمومی، تأسیسات ترافیکی، تبلیغات شهری، فضای سبز، زیباسازی شهری و….
  • طراحی خودرو: طراحی بدنه و نمای داخلی خودرو و سایر وسایل نقلیه.
  • طراحی بسته بندی: بسته بندی کالاهای مصرفی و محصولات مختلف.
  • طراحی اصلاحی: اصلاح خصوصیات عملکردی یا فرمی یک محصول به منظور بهبود کارایی آن.
  • طراحی هویت: به دلیل توانایی های طراحان صنعتی در ایده پردازی، فارغ التحصیلان این رشته بعضا به عنوان مشاور در شرکت های بزرگ و کوچک ظاهر می شوند. طراحی هویت سازمانی (برند) برای مجموعه های صنعتی نیز از توانایی های برخی فارغ التحصیلان این رشته است.

طراحی صنعتی در ایران

پیشینه طراحی صنعتی در ایران به حدود 50 سال پیش باز میگردد. با این حال به دلایل مختلف از جمله عدم آشنایی با این رشته و ضعف ساختار های صنعتی در ایران، این رشته همچنان به عنوان رشته ای نوپا شناخته می شود. در حال حاضر رشته طراحی صنعتی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از طریق کنکور هنر ارائه می شود. این رشته در دانشگاه های: تهران، هنر تهران، علم و صنعت، الزهرا، آزاد تهران و دانشگاه های بوعلی سینای همدان، هنر اسلامی تبریز و هنر اصفهان ارائه می شود.

عناوین درسی در مقطع کارشناسی، علاوه بر دروس عمومی شامل کارگاه طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه های مدلسازی و حجم سازی و آشنایی با مواد و روش های ساخت، طراحی فنی، عکاسی، نقشه کشی صنعتی، تاریخ و مبانی طراحی صنعتی، طراحی با کامپیوتر (مدلسازی سه بعدی)، ارگونومی، ریاضی، فیزیک، اقتصاد و جامعه شناسی هستند. در نهایت آموخته های دانشجویان در قالب 9 پروژه عملی که در راستای پروژه نهایی (پایان نامه) هستند، بروز پیدا می کند.

مهارت های مورد نیاز در حرفه طراحی صنعتی

خلاقیت – از آنجا که طراح صنعتی کارش تغییر یا طراحی مجدد می باشد، داشتن خلاقیت بالا از ابزار اصلی کار او به حساب می آید.

دقت و توجه به جزئیات، ارتباط بین فردی خوب

مهارت حل مساله – برای حل سریع هر نوع مشکل یا ایرادی که در روند طراحی محصول ممکن است پیش آید.

مهارت فنی و مکانیکی – طراح صنعتی برای طراحی یا تغییر در بسیاری از محصولات باید با اجزا و روند ساخت آن آشنا باشد که داشتن علم مکانیک بسیار کمک کننده است.

با خدمات طراحی صنعتی ژینورا بیشتر آشنا شوید

مدیریت زمان – برای تحویل سفارشات و کارها در موعد مقرر

توان شناخت و درک خوب نیازها و علایق مشتریان

آشنایی با فرآیندهای ساخت، تولید و مواد سازنده محصولات

و مهارت های مربوط به استفاده از نرم افزارهای تخصصی طراحی صنعتی:

امروزه نرم افزارهای رایانه ای یکی از مهم ترین ابزارهای کمکی یک طراح صنعتی است که یاری گر او در رسیدن به اهدافش می باشد. در واقع بخش اصلی کار طراح صنعتی، به کمک رایانه صورت می گیرد. اگر به بررسی اجمالی آگهی های استخدامی طراح صنعتی بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت ها و سازمان ها یکی از شرایط جذب طراح صنعتی را تسلط بر رایانه و نرم افزارهای تخصصی حوزه طراح صنعتی قرار داده اند.

برخی از پرکاربرد ترین نرم افزارهای کامپیوتری در زمینه طراحی صنعتی عبارتند از rhinoceros، سالیدورکز solidworks، 3dmax، زیبراش zbrush برای مدلسازی سه بعدی، و keyshot کیشات ، corona، V-ray برای رندرگیری از مدلهای سه بعدی.

منابع: + – + – +

امتیاز به این نوشته

پروژه ای دارید؟

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

+982188961220